Šalta veršiena su tuno padažu


- Česnakai, 4
- Juodieji pipirai, malti, 1 arbatinis šaukštelis
- Laurų lapai, lapeliai, 2 vienetai
- Morkos, 1 vienetas
- Petražolės, 1 sauja
- Porai, 1 vienetas
- Salierai, stiebai, 3 vienetai
- Garstyčios, 1 valgomasis šaukštas
- Svogūnai, 1 vienetas
- Veršiena, kumpis, 850 gramų
- Tunas, kapotas, 30 gramų
- Majonezas, 1 stiklinė
- Grietinėlė, 0.5 stiklinės
- Druska, košerinė, 1 valgomasis šaukštas
- Ančiuviai, filė, 6 vienetai
- Kaparėliai, 2 valgomieji šaukštai
- Vyno actas, baltasis, 3 valgomieji šaukštai
Sudėti į puodą susmulkintą svogūną, stambiau supjaustytą nuskustą morką, susmulkintus salierų stiebus, porą, petražoles, česnaką, lauro lapelius, juoduosius pipirus, druską, viską užpilti vandeniu ir užvirinti.
Užvirus dėti veršienos kumpį, dar kartą užvirinti ir sumažinus ugnį bei uždengus troškinti apie 1 val. 30 min.
Mėsai išvirus nukelti nuo ugnies ir palikti atvėsti puode su skysčiu.
Tuomet mėsą išimti, suvynioti į maistinę plėvelę ir palikti per naktį šaldytuve.
Padažui nusausinkite tuną, sudėkite į vieną dubenį su ančiuviais bei actu ir gerai sutrinkite.
Gautą masę paskaninkite juodaisiais pipirais, pridėkite majonezo, garstyčių, grietinėlės ir viską gerai išmaišykite.
Atšalusią mėsą atsargiai supjaustyti plonomis riekėmis ir sluoksniuoti negiliame dideliame inde su pasigamintu padažu.
Papuoškite kaparėliais ir petražolėmis.
Paruoštą patiekalą padėti 2 val. į šaldytuvą, tuomet išimti iš šaldytuvo ir po 15 min. patiekti.
Skanaus.