Salsa

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Česnakai, 3
- Kalendra, lapeliai, 50 gramų
- Pomidorai, vynuoginiai, 400 gramų
- Svogūnai, laiškai, 1 sauja
- Svogūnai, raudonasis, 1 vienetas
- Alyvuogių aliejus, 1 valgomasis šaukštas
- Druska, 1 arbatinis šaukštelis
- Čili, žalieji, konservuoti, 120 gramų
- Žaliosios citrinos, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:
Svogūnų laiškus supjaustyti 1 centimetro ilgio gabaliukais, svogūną smulkiai supjaustyti, česnaką sutrinti, kalendros lapelius susmulkinti, konservuotus čili supjaustyti nedideliais gabaliukais, pomidorus supjaustyti į maždaug 4 dalis, iš laimo išspausti sultis. Viską sumaišyti su alyvuogių aliejumi, įberti druskos. Dėl aštrumo ir skonio galima pridėti Tabasko padažo, jalapeno pipirų ir kt.
Tokia salsa, arba kitaip "Salsa cruda" ar "Pico de gallo" gaminama Meksikoje, Ispanijoje, Didžiojoje Britanijoje. Amerikoje salsa vadinamas aštrus, pomidorų pastos pagrindu paruoštas padažas.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2010-10-08 23:33
netiesa kad amerikoje salsa vadinamas is pomidoru pastos paruostas padazas.salsa amerikoje vadinamas padazas,kurio pagrindas yra traiskyti pomidorai(crush tomatoes)savo sultyse.i padaza dedamas smulkiais kub.supjaustytas raudonasis svogunas bei jelapenio pipirai,pagrindiniai skoni duodantys prieskoniai tai cili pudra,paprikos pudra,kmynu pudra,juod .pipirai,smulkinta sviezia kalendra.o toliau jau shefo fantazijos ar tradiciju reikalas.beje tai populiaru ir meksikoje.sitas padazas tinkamas gaminant karstus buritos saveikaujant su pupu salsa,arba soft taco,kartu su avokado koshe(guagamole) 

2010-07-23 14:37
gal ir nieko reiks pabandyt pasigamint8
2011-07-30 14:11