Salotos su menkėmis ir avokadais

Salotos su menkėmis ir avokadais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Avokadai, 1 vienetas
  • Citrinos, 0.5 vieneto
  • Juodieji pipirai, malti
  • Krapai, švieži
  • Petražolės, šviežios
  • Menkės, filė, 300 gramų
  • Grietinėlė, 30% riebumo, 150 mililitrų
  • Parmezano sūris, tarkuotas, 50 gramų
  • Druska
Gaminimo instrukcija:

Menkių filė nuplaukite, nusausinkite ir supjaustę gabalėliais apie 7 minutes pavirinkite pasūdytame vandenyje. Išgriebę gerai nuvarvinkite ir palikite, kad atvėstų.
Avokadą perpjaukite pusiau, kaulą išimkite ir nulupę žievę supjaustykite skiltelėmis. Apšlakstykite citrinų sultimis ir atsargiai sumaišykite su žuvimi. Prieskonines žoleles susmulkinkite.
Prikaistuvyje užvirinkite grietinėlę.
Suberkite tarkuotą parmezano sūrį ir maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies, kol masė sutirštės. Suberkite smulkintus krapus ir petražoles, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais. Apliekite salotas.
Tiekdami puoškite krapų ir petržolių šakelėmis.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
vi
2010-11-17 20:18
manyciau, kad skaniau butu menke is karto virti grietineleje ir uzbaigti su suriu. tada zuvis buna baltesne, kietesne ir traskesne negu tiesiog isvirta vandenyje