Salotos "Sluoksniuota morka"

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Bulvės, 300 gramų
- Juodieji pipirai, malti
- Krapai
- Morkos, 300 gramų
- Svogūnai, 150 gramų
- Kiaušiniai, virti, 2 vienetai
- Majonezas
- Druska
- Aliejus
- Grybai, miško ar pievagrybiai, 300 gramų
- Kalakuto krūtinėlė, 200 gramų
Gaminimo instrukcija:
Bulves ir morkas su lupenomis verdame, kol suminkštėja.
Kalakutieną verdame atskirame puode apie 25 minutes.
Smulkiai supjaustome svogūnus ir grybus.
Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepiname svogūnus, kol gražiai pagelsta. Tuomet sudedame grybus, paskaniname prieskoniais ir kepiname dar 15 minučių.
Bulves ir morkas nulupame ir sutriname (atskirai).
Išvirusią kalakutieną ir kiaušinius smulkiai supjaustome.
Salotas sluoksniuojame lėkštėje.
Pirmasis sluoksnis - bulvės, pagardintos prieskoniais ir plonai apteptos majonezu. Po to dedame grybus, kalakutieną, kiaušinį, majonezą ir aptepame morkų košele. Kad gautųsi tikra morka, papuošiame krapais.
Majonezo ir prieskonių į sluoksniuos galite dėti ir daugiau.
» Rašyti komentarą