Salierų blynai


- Saliero šaknis, virta, 250 gramų
- Bulvės, virtos, 250 gramų
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Svogūnai, vidutinio dydžio, 1 vienetas
- Kvietiniai miltai, 1.5 valgomojo šaukšto
- Malti džiūvėsėliai, 1.5 valgomojo šaukšto
- Bulvių krakmolas, 0.5 valgomojo šaukšto
- Petražolės, smulkintos, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Druska
- Aliejus, kepimui
Salierą nuplaukite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Taip pat nuplaukite bulves su lupenomis ir išvirkite. Palikite daržoves atvėsti.
Vieną kiaušinį išvirkite kietai. Palikite atvėsti.
Kai atvės išvirti salierai ir bulvės, nulupkite ir sumalkite mėsmale.
Kiaušinį nulupkite ir supjaustykite.
Svogūną susmulkinkite ir apkepkite keptuvėje su aliejumi.
Maltas daržoves sumaišykite, sudėkite pakepintą svogūną, smulkintą kietai virtą kiaušinį, suberkite smulkintas petražoles, miltus, krakmolą, supilkite kiaušinio trynį.
Atskirai išplakite kiaušinio baltymą. Sudėkite į daržovių masę. Viską gerai išmaišykite.
Iš gautos masės rankomis formuokite nedidelius paplotėlius - blynelius.
Blynelius apvoliokite džiūvėsėliuose.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Kepkite blynelius iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.