Saldžių bulvių ir pupelių buritos


- Tortilija, 1 pakelis
- Bulvės, saldžios, 600 gramų
- Svogūnai, raudoni, 1 vienetas
- Kalendra, šviežia, 20 gramų
- Pupelės, raudonosios , 2 skardinės
- Špinatai, 70 gramų
- Prieskoniai, saldžiųjų paprikų, 1 arbatinis šaukštelis
- Prieskoniai, rūkytos paprikos, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Kuminas, maltas, 1 arbatinis šaukštelis
- Paprika, aitrioji, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Raudonėliai, džiovintas, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Alyvuogių aliejus, 3 valgomieji šaukštai
Nuskutame bulvę ir ją supjaustome mažesniais gabalėliais, sudedame į verdantį vandenį ir verdame, kol suminkštėja. Jai išvirus, sutriname iki vientisos masės, įdedame druskos ir pipirų.
Supjaustome svogūną ir sudedame į puode įkaitintą aliejų. Kepame apie 5 min. Sudedame kuminą, kaitiname dar keletą minučių.
Sudedame pupeles, likusius prieskonius, druską ir pipirus, kepame apie 7 min. Dedame špinatus ir kaitiname dar apie 6 min. Išjungus ugnį, sudedame šviežias kalendras, gerai išmaišome.
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
Kol orkaitė kaista, pradedame daryti buritas. Į tortilijos vidurį įdedame maždaug vieną šaukštą saldžiosios bulvės, ant viršaus - tiek pat pupelių.Svarbu nepridėti per daug į vidurį, nes po to kils sunkumų juos lankstant. Užlenkite tortilijos šonus, po to viršų ir apačią. Kepkite orkaitėje apie 15 min, kol tortilijos lengvai pagelsta.
Labai skanu valgyti su šviežiais pomidorais.