Saldžių bulvių ir pupelių buritos

Saldžių bulvių ir pupelių buritos
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Tortilija, 1 pakelis
  • Bulvės, saldžios, 600 gramų
  • Svogūnai, raudoni, 1 vienetas
  • Kalendra, šviežia, 20 gramų
  • Pupelės, raudonosios , 2 skardinės
  • Špinatai, 70 gramų
  • Prieskoniai, saldžiųjų paprikų, 1 arbatinis šaukštelis
  • Prieskoniai, rūkytos paprikos, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Kuminas, maltas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Paprika, aitrioji, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Raudonėliai, džiovintas, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Alyvuogių aliejus, 3 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
  1. Nuskutame bulvę ir ją supjaustome mažesniais gabalėliais, sudedame į verdantį vandenį ir verdame, kol suminkštėja. Jai išvirus, sutriname iki vientisos masės, įdedame druskos ir pipirų.

  2. Supjaustome svogūną ir sudedame į puode įkaitintą aliejų. Kepame apie 5 min. Sudedame kuminą, kaitiname dar keletą minučių.

  3. Sudedame pupeles, likusius prieskonius, druską ir pipirus, kepame apie 7 min. Dedame špinatus ir kaitiname dar apie 6 min. Išjungus ugnį, sudedame šviežias kalendras, gerai išmaišome.

  4. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
    Kol orkaitė kaista, pradedame daryti buritas. Į tortilijos vidurį įdedame maždaug vieną šaukštą saldžiosios bulvės, ant viršaus - tiek pat pupelių.

  5. Svarbu nepridėti per daug į vidurį, nes po to kils sunkumų juos lankstant. Užlenkite tortilijos šonus, po to viršų ir apačią. Kepkite orkaitėje apie 15 min, kol tortilijos lengvai pagelsta.
    Labai skanu valgyti su šviežiais pomidorais.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Aurelija
» Rašyti komentarą