Saldžiarūgštė vištiena su morkų ir agurkų šiaudeliais

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Vištienos filė, 500 gramų
- Saldžiarūgštis padažas, naudojau su ananasais, 400 gramų
- Morkos, 3 vienetai
- Ilgavaisiai agurkai, 1 vienetas
- Rapsų aliejus, 3 valgomieji šaukštai
- Svogūnų laiškai, 2 vienetai
- Česnakai, 2 skiltelės
- Kalendra, 1 saujelė
- Grūsti juodieji pipirai, 2 žiupsneliai
- Druska
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 2
Vištieną supjaustyti plonomis juostelėmis, morkas ir agurką - plonais šiaudeliais, susmulkinti česnaką. Galite smulkinti daržovių pjaustykle - bus greičiau.
Gilesnėje keptuvėje įkaitinti aliejų, suberti mėsą ir apkepti. Tuomet į puodą supilti saldžiarūgštį padažą ir ten suberti iškeptą mėsą.
Keptuvėje pakepti morkas ir agurkus, pagardinti susmulkintu česnaku ir grūstais juodaisiais pipirais bei druska. Kepti tik tiek, kad per daug nesuminkštėtų - jie turi išlikti traškūs.
Kai morkos ir agurkai apkeps, juos suberti į puodą su padažu ir mėsa. Tuomet užvirti puodą ir įberti susmulkintos kalendros ir svogūnų laiškų. Apie 10-15min. pavirti. Per tą laiką galima išsivirti ryžius.
Patiekti kartu su ryžiais. Papuošti kalendros lapeliu.
» Rašyti komentarą