Saldžiarūgštė vištiena su morkų ir agurkų šiaudeliais

Saldžiarūgštė vištiena su morkų ir agurkų šiaudeliais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Vištienos filė, 500 gramų
  • Saldžiarūgštis padažas, naudojau su ananasais, 400 gramų
  • Morkos, 3 vienetai
  • Ilgavaisiai agurkai, 1 vienetas
  • Rapsų aliejus, 3 valgomieji šaukštai
  • Svogūnų laiškai, 2 vienetai
  • Česnakai, 2 skiltelės
  • Kalendra, 1 saujelė
  • Grūsti juodieji pipirai, 2 žiupsneliai
  • Druska
Gaminimo instrukcija:
  1. Vištieną supjaustyti plonomis juostelėmis, morkas ir agurką - plonais šiaudeliais, susmulkinti česnaką. Galite smulkinti daržovių pjaustykle - bus greičiau.

  2. Gilesnėje keptuvėje įkaitinti aliejų, suberti mėsą ir apkepti. Tuomet į puodą supilti saldžiarūgštį padažą ir ten suberti iškeptą mėsą.

  3. Keptuvėje pakepti morkas ir agurkus, pagardinti susmulkintu česnaku ir grūstais juodaisiais pipirais bei druska. Kepti tik tiek, kad per daug nesuminkštėtų - jie turi išlikti traškūs.

  4. Kai morkos ir agurkai apkeps, juos suberti į puodą su padažu ir mėsa. Tuomet užvirti puodą ir įberti susmulkintos kalendros ir svogūnų laiškų. Apie 10-15min. pavirti. Per tą laiką galima išsivirti ryžius.

  5. Patiekti kartu su ryžiais. Papuošti kalendros lapeliu.

Porcijų skaičius: 2
Receptą atsiuntė: Dorianas
» Rašyti komentarą