Saldžiarūgštė vištiena su kuskusu


- Ananasai, konservuoti, 200 gramų
- Juodieji pipirai
- Paprika, konservuota pomidorų sultyse, 400 gramų
- Persikai, konservuoti, 200 gramų
- Vištienos filė, krūtinėlė, 1 vienetas
- Druska
- Aliejus, kepimui
- Sviestas, gabaliukas, 1 vienetas
- Karis
- Kuskusas, 100 gramų
Vištienos krutinėlę supjaustau kubeliais, pabarstau kariu ir palieku kelioms minutėm.
Į keptuvę sudedu vištieną apkepu, leidžiu išgaruoti skysčiams ir aliejuje apskrusti.
Kai vištiena iškepus, metu kubeliais supjaustytus konservuotus ananasus ir persikus, įpilu ananasų ir persikų sulčių, ne daug, po kelis šaukštus. Troškinu. O tuo metu pjaustau konservuotą pomidorų sultyse papriką. Dedu prie vištienos su vaisiais, ant viršaus druskos, pipirų. Troškinu, maišau ir ragauju.Troškinu apie pusvalandį. Ragauju, nieko netrūksta. Dar kelias minutės palieku pasitroškinti, o tuo metu užverdu vandenį su druską ir šaukšteliu aliejaus. Užvirus vandeniui, išjungiu ugnį. Įberiu kuskuso kruopų, palieku išbrinkti. Vištiena paruošta. Kuskusas išbrinko, įjungiu ugnį, įdedu porą šaukštų sviesto, maišau ir laukiu. Kruopos tapo birios? Taip. Laikas į lėkštes.
2010-12-13 15:11
2016-03-06 09:41