Saldžiarūgštė kepta žuvis su pomidorais ir svogūnų laiškais


- Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
- Imbieras, smulkintas, 1 arbatinis šaukštelis
- Krakmolas, kukurūzų, 5 valgomieji šaukštai
- Pomidorai, 3 vienetai
- Svogūnai, laiškai, 50 gramų
- Sojos padažas, 1 valgomasis šaukštas
- Pomidorų padažas, 4 valgomieji šaukštai
- Vanduo, 0.5 stiklinės
- Druska, 1 arbatinis šaukštelis
- Aliejus, 6 valgomieji šaukštai
- Žuvis, pangasijų filė, 800 gramų
- Baltieji pipirai, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Čili, saldus čili padažas, 4 valgomieji šaukštai
Žuvies filė gabalus supjaustykite į maždaug 2-3 dalis ir pavoliokite kukurūzų krakmole (maždaug 4 šaukštai). Užberkite šaukštelį druskos ir pusę šaukštelio baltųjų pipirų. Pusvalandžiui palikite pasimarinuoti. Tada iš abiejų pusių pakepkite žuvies gabalus keptuvėje aliejuje. Išimkite ir sudėkite į lėkštę.
Tuomet pasiruoškite padažą. Indelyje sumaišykite pomidorų padažą, saldųjį čili padažą, cukrų, vandenį ir sojos padažą. Tada įberkite šaukštą kukurūzų krakmolo ir gerai išmaišykite.
Pomidorus supjaustykite didesniais kubeliais, svogūnų laiškus į maždaug 4 cm ilgio dalis ir susmulkinkite imbierą.
Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, įmeskite smulkintą imbierą ir maišant pakepinkite apie 10 sekundžių. Tuomet įmeskite svogūnų laiškus ir pomidorus, maišant pakepkite apie 2-3 minutes. Supilkite paruoštą padažą. Maišant patroškinkite, kol padažas išvirs. Tada išjunkite ugnį.
Padažą su pomidorais ir svogūnais užpilkite ant iškeptos žuvies.
Patiekiama su ryžiais.
2010-07-24 13:00

2010-07-05 18:28


2011-09-29 13:40