Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai

Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Agurkai
  • Cukrus, 3 valgomieji šaukštai
  • Peletrūnas, šakelė, 1 vienetas
  • Krapai, šakelė, 1 vienetas
  • Laurų lapai, lapeliai, 2 vienetai
  • Actas, 120 mililitrų
  • Vanduo, 1 litras
  • Druska, 1 valgomasis šaukštas
  • Kvapieji pipirai, 10 vienetų
Gaminimo instrukcija:

Marinato litrui reiks tiek komponentų, kiek nurodyta. Jei konservuosite didesniuose stiklainiuose, atitinkamai reiks ir daugiau skysčio bei prieskonių.

Agurkus nuplaukite, nupjaustykite galiukus. Pamirkykite sūdytame, karštame vandenyje 2-3 minutes. Tuomet nuplaukite šaltu vandeniu, sudėkite į iškaitintus stiklainius. Užpilkite verdantį marinatą iš prieskonių. Stiklainius pridenkite (neužsukite) dangteliais, sustatykite į puodą su vandeniu ir 10-15 min. kaitinkite 90 laipsnių temperatūroje (šiek tiek mažesnėje nei virimo). Tuomet užsukite dangtelius, apverskite stiklainius ir atvėsinkite.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
janina
2014-08-03 16:53
visi prieskoniai dedami pries uzsukant,niekados po du kartus nepilineju,uztenka vieno karto
Grazina
2014-07-22 11:34
Ojoj,vienam litui 120ml acto?ar neperdaug?
Grazina
2013-07-25 22:32
niekada nekaitinu jokiu stiklainu,tiesiog 2kartus uzpilu tuo paciu marinatu.Ir viskas.Zinoma ,pries tai butinai stiklainius isplaunu su soda.
marinatas
2011-06-24 15:42
Labai skanus gavosi,darysim dar daugiau pagal si receptuka.
Julija
2010-08-09 21:07
sakykit o kur gauti to peletruno.visas parduotuves isieskojau,niekur neradau.ar galima jy kuo pakeisti?