Saldžiarūgščiai kalakutienos šašlykai

Saldžiarūgščiai kalakutienos šašlykai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kalakutiena, be kaulo, 2 kilogramai
  • Rausvieji svogūnai, 2 vienetai
  • Apelsinai, 2 vienetai
  • Saldžioji paprika, 1 vienetas
  • Citrinų sultys, 4 valgomieji šaukštai
  • Medus, šviežio, 2 valgomieji šaukštai
  • Garstyčių sėklos, 2 valgomieji šaukštai
  • Druska, 1 valgomasis šaukštas
  • Džiovinti bazilikai, ar šviežių, 1 saujelė
  • Čiobreliai, šviežių, 1 saujelė
  • Česnakiniai pipirai, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Laurų lapai, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Ciberžolė, 1 žiupsnelis
  • Aitriosios paprikos, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Mėsą supjaustyti gabaliukais. Jeigu kepsite grotelėse – plokštesniais.

  2. Sumaišyti su druska pipirus, lauro lapelius, garstyčias, bazilikus, čiobrelius, ciberžolę ir aitriąją papriką. Gautą mišinį dar sumaišyti su smulkiai supjaustyta pailga paprika ir juo gerai ištrinti mėsą. Sumaišyti apelsinų ir citrinų sultis su medumi.

  3. Užpilti šiuo tirpalu mėsą ir lengvai pamaišyti. Ant viršaus sudėlioti pjaustytus stambiai svogūnus.

  4. Palaikyti bent 4 val., bet mes laikome ir per naktį. Prieš kepimą nurinkti svogūnus ir kepti grotelėse.

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Mindaugas
» Rašyti komentarą