Šaldytas braškinis desertas

Šaldytas braškinis desertas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, + 3 šaukštai, 0.5 stiklinės
  • Vanduo, verdantis, 2 stiklinės
  • Grietinėlė, plakta, 120 gramų
  • Sausainiai, traškūs riestainėliai, grūsti, 2 stiklinės
  • Braškės, šaldytos/šviežios, 2 stiklinės
  • Sviestas, nesūdytas, ištirpintas, 0.75 stiklinės
  • Želė, braškinė, pakelis, 1 vienetas
  • Sūris, grietinėlės, 220 gramų
Gaminimo instrukcija:

Grūstus saldžius riestainėlius (kaip parodyta nuotraukoje) sumaišyti su ištirpintu sviestu ir 3 šaukštais cukraus.
Gautą masę paskleisti per visą kepimo formos apačią ir kepti apie 8-10 min. 200 laipsnių temperatūroje.
Iškepus, palikti, kad atvėstų.
Grietinėlės sūrį sumaišyti su 0,5 stiklinės cukraus, maišant palengva supilti plaktą grietinėlę ir viską išmaišyti iki vientisos masės.
Gautą masę supilti ant atvėsusio riestainėlių pagrindo ir palikti, kad apstingtų.
Sumaišyti želė į verdantį vandenį, tada pridėti atšildytų bei pasmulkintų braškių ir palikti apie 10-15 min. atvėsti.
Želei atvėsus, supilti ją ant grietinėlės masės ir padėti į šaldytuvą, kad viskas gerai sustintų.
Deserto viršų dar galima papuošti cielomis braškėmis.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Neringa
» Rašyti komentarą