Saldutis iš manų kruopų


- Cinamonas, maltas
- Cukrus, 4 stiklinės
- Gvazdikėliai, malti
- Migdolai
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Kvietiniai miltai, 1 stiklinė
- Pienas, 1 stiklinė
- Jogurtas, 100 gramų
- Apelsinų sultys, 0.5 stiklinės
- Manų kruopos, 1 stiklinė
- Vanduo, 1 stiklinė
- Sviestas, tirpintas, 1 stiklinė
- Kepimo milteliai, 20 gramų
Kiaušinius išsukti su 1 stikline cukraus, jogurtu ir sviestu.
Manų kruopas užpilti pienu ir palikt 20 min.., kad pabrinktų.
Tada sudėti į kiaušinių, jogurto bei sviesto masę manų kruopas, su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir viską gerai išmaišyti.
Tešlą sudėti į kepimo indą, pabarstyti migdolais ir kepti 200 laipsnių temperatūroje apie 40 min.
Sirupui suberti į puodą 3 stiklines cukraus, supilti 1 stiklinę vandens, 0,5 stiklinės apelsino sulčių, įberti žiupsnelį cinamono, maltų gvazdikėlių ir virti šiek tiek pamaišant ant nedidelės ugnies apie 10 min., kol spalva taps karamelinė.
Išvirus atvėsinti.
Iškepusį ir atvėsusį saldutį supjaustyti ir užpilti pasigamintu sirupu.
Geriausia laikyti šaldytuve.
Nepaprastai skanu su ledais!
Skanaus!
2011-08-10 10:26












2011-08-09 17:10









2011-01-17 21:52


2010-11-12 16:51

2013-10-18 21:29