Saldusis PAVLOVA

Saldusis PAVLOVA
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Tešlai:
  • Kiaušinių baltymai, 3 vienetai
  • Cukraus pudra, 110 gramų
Papuošimui:
  • Kivi, 4 vienetai
  • Besėklės vynuogės, 100 gramų
  • Mango, 1 vienetas
  • Mėta, 1 žiupsnelis
Kremui:
  • Graikiškas jogurtas, 200 gramų
  • Cukrus, arba saldiklis, 1 valgomasis šaukštas
  • Vanilės esencija, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Ikaitinkite orkaitę 160 laipsnių (jei orkaitė dujinė - 140 laipsnių). Paruoškite kepimo skardą - įtieskite kepimo popierių.

  2. Supilkite kiaušinio baltymus į stiklinį indą, beplakant vidutiniu greičiu, po truputi berkite cukraus pudrą. Padidinkite greitį ir plakite, kol masė sutirštės iki standumo.

  3. Naudodami metalinį šaukštą, gautą masę pilkite ant kepimo popieriaus ir suformuokite cilindro formą.

  4. Sumažiname temperatūrą iki 110 laipsnių (90 laipsnių, jei viryklė dujinė).

  5. Kepame 2 valandas arba kol morengas įgaus lengvą kavos atspalvį.

  6. Išjunkite, palaukite kol atvės (apie 1 valandą).

  7. Kol morengas vėsta, į dubenėlį supilame jogurtą, vaniles ekstraktą, suberiame cukrų ir suplakame.

  8. Kremą tolygiai tepame ant jau pravesusio morengo.

  9. Supjaustome vaisius kubeliais, o vynuoges perpus ir barstome ant jogurto kremo sluoksnio, papuošiame smulkintais mėtų lapais.

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Lina Gudžiunaitė
» Rašyti komentarą