Saldūs bulvių virtinukai

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Bazilikas, šviežias, smulkintas, 1 sauja
- Bulvės, saldžiosios, 4 vienetai
- Česnakai, 1
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Kvietiniai miltai, + 2 šaukštai padažui, 2 stiklinės
- Pienas, nenugriebtas, 1.5 stiklinės
- Druska
- Sviestas, 1 valgomasis šaukštas
- Sūris, Ricotta, 1 stiklinė
Gaminimo instrukcija:
Bulves išvirti pasūdytame vandenyje.
Išvirtas bulves gerai sutrinti ir suminkyti su kiaušiniu, sūriu, baziliku bei miltais.
Iš gautos tešlos suformuokite nedidelius gabaliukus ir paspauskite juos šakute.
Suformuotus kleckiukus dėkite į užvirusį bei šiek tiek pasūdytą vandenį ir virkite, kol visi virtinukai iškils į paviršių.
Padažui gilioje keptuvėje arba puode ištirpinkite sviestą ir pakepinkite jame susmulkintą česnaką.
Tuomet supilkite su miltais išmaišytą pieną, paskaninkite druska ir maišant kaitinkite, kol padažas sutirštės.
Paruoštu padažu užpilkite į lėkštes sudėtus virtinukus.
Patiekite šiltus.
Skanaus.
» Rašyti komentarą