Šakotis (bankuchenas)

Šakotis (bankuchenas)
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Citrinos, žievelės
  • Cukraus pudra, apibarstymui, 50 gramų
  • Cukrus, 600 gramų
  • Kiaušiniai, 30 vienetų
  • Grietinėlė, 1 stiklinė
  • Sviestas, 600 gramų
  • Sviestas, tepimui, 100 gramų
Gaminimo instrukcija:

Su mediniu kotu inde išsukite 600 g. sviesto, tuomet įmuškite trynį, įpilkite po šaukštą miltų ir cukraus ir vėl sukite. Po to vėl dėkite trynį ir pilkite cukrų su miltais, kol įmušite visus kiaušinius ir sudėsite visą cukrų su miltais (po 600 g.). Kai tešla ims tirštėti, įpilkite grietinėlę, vėl išmaišykite, sudėkite citrinos žievelę, išsuktus baltymus. Neturi susidaryti putų. Kartais dar dedama konjako.

Šakotį kepkite krosnyje ar orkaitėje, kur galėsite sukti volą. Kepkite ant medinio, smailėjančio volo, kuris apvyniojamas marle ir sukasi, ant jo po truputį krečiama tešla. Po volu padedamas indas, į kurį pateks nukritusi tešla. Kuo greičiau volas sukamas, tuo didesni ragai gaunasi. Baigus krėsti tešlą, šakotis palaikomas dar valandą orkaitėje.

Šakočio gaminimo procesas ilgas ir sudėtingas.

Iškeptas šakotis pastatomas smailėjančiu galu į viršų.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
fufufufu
2019-12-29 13:21
Pirmą kartą matau šakočio receptą be miltų???????? Ką aš žinau, geras virėjas ir iš kirvio sriubą išverda......
Ligita
2017-06-23 13:39
Kas cia per nesamone....ingredientuose nera kiek reikia miltu...tai jau toks ir sakotis
Pikciurna
2011-02-10 19:29
arselis: Puikus kepinys!!! Bet,kad paprastoj orkaiteje galima butu issikepti??????
jorka
2010-07-25 20:25
tikrai tik pasvajoti, nueiti ir nusipirkti,nes nera sansu paciai pasidaryti
saulius
2010-07-23 10:54