Šakotis


- Cukrus, 1 kilogramas
- Kiaušiniai, 40 vienetų
- Kvietiniai miltai, 1 kilogramas
- Sviestas, 1 kilogramas
- Grietinė, 1 litras
- Vanilinis cukrus, 4 arbatiniai šaukšteliai
Sviestą išsukame su cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Maišome, kol ištirpsta cukrus, tada sudedame kiaušinių trynius. Kiaušinių trynius atskiriant nuo baltymų, baltymus suskirstykite į 4 - 6 porcijas, vėliau juos reikės įmaišyti į tešlą.
Palaipsniui beriame miltus, maišydami, kol gauname vientisą masę, tada supilame grietinę ir vėl išmaišome iki vientisos masės.
Baltymų porcijas išplakame ir po vieną dedame į tešlą, kiekvieną kartą gerai išmaišant. Baltymai dedami porcijomis, kad tešla gautųsi puresnė.
Tešlą pasiruošti yra greita ir paprasta, tačiau kepimo technika yra sudėtinga ir užtrunka ilgai. Gali tekti praleisti apie 3-5 valandas prie krosnies.
Iš nuotraukų matote, kad kepama prie krosnies, naudojant specialią įrangą, nes reikia kad šakotis būtų spygliuotas, o vidus tuščias.
Ritinėlio matmenys 45 cm aukštis ir skersmuo 7,5 cm ir 15 cm.
Ritinėlį apvyniojame kepimo popierius ir virvele, aptepame sviestu. Sukdami ritinėli pilame tešlos padengiant visą ritinėlį. Reikia kepti labai atsargiai, kad nebūtų per karšta ir šakotis nesudegtų. Tešlą pilti sluoksniais vis sukant. Kartais reikia padaryti staigesnius judesius, kad gautume spyglius. Tam reikia įgūdžių, kiekvieną kartą darant vis seksis geriau.
Taip kepame, kol gauname Šakotį. Skanaus.
2020-05-24 14:45
2020-05-02 10:46
2020-05-02 10:46
2020-01-28 16:23
2020-09-20 21:47