Šafranais ir rozmarinais marinuota kalakutiena

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Kalakutiena, filė, 600 gramų
- Alyvuogių aliejus, +kepimui, 3 valgomieji šaukštai
- Česnakai, 2 skiltelės
- Rozmarinas, šakelės, 2 vienetai
- Šafranas, 10 vienetų
- Malti juodieji pipirai, 1 žiupsnelis
- Druska
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 2
Šafraną užpilti 3 v. š. verdančio vandens ir palikti apie pusvalandį susistovėti. Galima ir ilgiau.
Česnakų skilteles su žiupsneliu druskos sugrūsti į tyrę. Pridėti smulkintus rozmarinų lapelius, dar pagrūsti, pilti aliejų ir įberti žiupsnelį maltų juodųjų pipirų. Gerai išmaišyti.
Kalakutieną supjaustyti nedideliais gabalėliais, apvolioti marinate, sudėti į dubenį, pabarstyti druska, supilti vandenį su šafranu. Gerai viską išminkyti, kad tolygiai pasiskirstytų marinatas ir palikti apie pusvalandį pasimarinuoti kambario temperatūroje. Galima ir ilgiau.
Kepti gerai įkaitintame aliejuje. Iškepusius gabalėlius dėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius. Patiekti su virtais ryžiais.
» Rašyti komentarą