Ryžių skanėstas su vaisiais


- Cukraus pudra, 60 gramų
- Ryžiai, 100 gramų
- Vyšnios, 300 gramų
- Pienas, 150 mililitrų
- Vanduo, 150 mililitrų
- Grietinėlė, riebi, 100 mililitrų
- Želatina, 12 gramų
- Mėta, lapeliai
- Vanilinis cukrus, pakelis, 1 vienetas
- Vaisiai, abrikosai, persikai, obuoliai, kriaušės, 300 gramų
Užvirinkite pieną su 150 ml vandens.
Suberkite ryžius, užvirinkite ir dar 30 min. kaitinkite ant nestiprios ugnies. Įberkite 10 g cukraus pudros, vanilinį cukrų, 5 šaukštus grietinėlės, išmaišykite ir nukaiskite.
Į ataušintą gautą košę įmaišykite išbrinkintą bei karšto vandens vonelėje ištirpintą želatiną ir pastatykite šaltai.
Sumaišykite citrinų sultis bei 2 šaukštus cukraus pudros ir maišant pakaitinkite, kad pasidarytų sirupas.
Vaisius supjaustykite kubeliais.
Į košę įmaišykite standžiai suplaktą likusią grietinėlę, vaisius ir citrinų sirupą. Košę sukrėskite į formeles ir padėkite šaltai, kad sustingtų.
Uogas sutrinkite į tyrę, sumaišykite su cukrumi ir padalykite į serviravimo lėkštes.
Kad lengviau būtų galima išimti desertus, formelių dugną kelias sekundes įmerkite į karštą vandenį ir iš formelių išimtus desertus sudėkite į lėkštes ant trintų uogų tyrės.
Skanėstą papuoškite vaisių griežinėliais, mėtomis.
Skanaus.