Ryžių skanėstas su vaisiais

Ryžių skanėstas su vaisiais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukraus pudra, 60 gramų
  • Ryžiai, 100 gramų
  • Vyšnios, 300 gramų
  • Pienas, 150 mililitrų
  • Vanduo, 150 mililitrų
  • Grietinėlė, riebi, 100 mililitrų
  • Želatina, 12 gramų
  • Mėta, lapeliai
  • Vanilinis cukrus, pakelis, 1 vienetas
  • Vaisiai, abrikosai, persikai, obuoliai, kriaušės, 300 gramų
Gaminimo instrukcija:

Užvirinkite pieną su 150 ml vandens.
Suberkite ryžius, užvirinkite ir dar 30 min. kaitinkite ant nestiprios ugnies. Įberkite 10 g cukraus pudros, vanilinį cukrų, 5 šaukštus grietinėlės, išmaišykite ir nukaiskite.
Į ataušintą gautą košę įmaišykite išbrinkintą bei karšto vandens vonelėje ištirpintą želatiną ir pastatykite šaltai.
Sumaišykite citrinų sultis bei 2 šaukštus cukraus pudros ir maišant pakaitinkite, kad pasidarytų sirupas.
Vaisius supjaustykite kubeliais.
Į košę įmaišykite standžiai suplaktą likusią grietinėlę, vaisius ir citrinų sirupą. Košę sukrėskite į formeles ir padėkite šaltai, kad sustingtų.
Uogas sutrinkite į tyrę, sumaišykite su cukrumi ir padalykite į serviravimo lėkštes.
Kad lengviau būtų galima išimti desertus, formelių dugną kelias sekundes įmerkite į karštą vandenį ir iš formelių išimtus desertus sudėkite į lėkštes ant trintų uogų tyrės.
Skanėstą papuoškite vaisių griežinėliais, mėtomis.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Nastiušha
» Rašyti komentarą