Ryžių blyneliai su obuoliais


- Cinamonas, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Cukrus, 4 arbatiniai šaukšteliai
- Obuoliai, 1 vienetas
- Ryžiai, 125 gramai
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Kvietiniai miltai, 3 valgomieji šaukštai
- Pienas
- Vanduo
- Druska, 1.5 arbatinio šaukštelio
- Sviestas, 1 arbatinis šaukštelis
Ryžius išvirti piene sumaišytame su vandeniu (santykis 50:50), įberti druską, 1 a.š. cukraus, 1 a.š. sviesto. Kad neprisviltų – ryžius reiktų pamaišyti karts iš karto.
Į išvirtus ir atvėsintus (iki kambario temperaturos ar dar mažiau) sudėti kiaušinius ir miltus. Viską gerai išmaišyti.
Įdarui nusilupti obuolį ir išėmti seklites, tada sutarkuoti per stambią burokinę tarką. Sumaišyti su cinamonu ir cukrumi.
Kepti svieste ant vidutinės ugnies. Įdėjus šaukštą ryžių į keptuvę juos palyginti, palaukti keliolika sekundžių ant viršaus uždėti obuolių masės, paskirstyti ją per vydurį (nuo krašto palikti po 0,5 - 1 cm) tada ant viršaus vėl uždėti šaukstą ryžių ir išlyginti. Su plačia mentele blyną apversti. Kepti iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus.
Gaunasi 6 -7 blynai.
2010-07-15 18:57