Rytietiška vištiena su baklažanais

Rytietiška vištiena su baklažanais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Vištienos filė, 400 gramų
  • Baklažanai, 1 vienetas
  • Saldžioji paprika, 1 vienetas
  • Daržovių sultinys, 100 mililitrų
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Krakmolas, 30 gramų
  • Alyvuogių aliejus, 4 valgomieji šaukštai
  • Sojos padažas, 2 valgomieji šaukštai
  • Česnakai, 3 skiltelės
  • Saldus aitrųjų paprikų padažas, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Džiovintas čiobrelis, 1.5 arbatinio šaukštelio
  • Rudasis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
  • Malti juodieji pipirai, 1 žiupsnelis
  • Druska, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Kiaušinį išplakti su šaukštu aliejaus, čiobreliais, aitriųjų paprikų padažu, žiupsneliu druskos ir pipirų. Vištieną supjaustyti juostelėmis, apvolioti plakinyje ir palikti pasimarinuoti.

  2. Baklažanus ir paprikas supjaustyti šiaudeliais.

  3. Keptuvėje įkaitinti šaukštą aliejaus ir kepti paprikas kelias minutes jas pamaišant. Tada jas sudėti ant popierinio rankšluosčio.

  4. Baklažanus apvolioti krakmole ir berti į keptuvę. Įlieti dar šaukštą aliejaus ir pamaišant kepti kol baklažanai gražiai paruduos. Iškepus juos padėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.

  5. Likusį aliejų lieti į keptuvę ir kepti vištieną pamaišant apie 4-5 minutes. Pridėti susmulkintus česnakus, sojų padažą, sultinį ir cukrų. Kai užvirs, grąžinti į keptuvę paprikas ir baklažanus. Troškinti ant vidutinės ugnies, kol išgaruos skystis. Patiekti su ryžiais.

Porcijų skaičius: 2
Receptą atsiuntė: Dorianas
» Rašyti komentarą