Rūkyti lašiniai

Rūkyti lašiniai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
  • Kiaulienos lašiniai, švieži, 10 kilogramų
  • Druska, 1 kilogramas
Gaminimo instrukcija:

Sumaišykite druską su cukrumi ir gerai įtrinkite lašinius bei jų kraštus.
Vienodai užberkite druskos, sudėdami lašinius į paruoštą indą.
Kad būtų balti, lašinius sūdykite tamsioje patalpoje ir nedėkite salietros.
Sūdomus lašinius laikykite šaltai, nuolat juos apverskite ir palaistykite atsiradusiu sūrymu, kad vienodai įsisūrėtų, kitaip atsiranda geltonų dėmių.
Prie 5-6 laipsnių šilumos lašiniai įsisūri maždaug per 2-3 savaites.
Įsisūrėjusius lašinius apiplaukite šiltu virintu vandeniu, nusausinkite ir išrūkykite.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Jonas
» Rašyti komentarą
» Komentarai
ritanu
2016-04-23 09:07
nu zodziu jau visko gana jei dar salietros dedama
stasele
2014-09-29 16:23
nesamone kad tris savaites reik laikyti lasiniai ysisureja ir per savaite niekada tiek nelaikau

o
2013-11-08 14:46
as darau taip lasinukus istrinu cesnaku pipirais druska ir palaikau tris dienas bet juos reikia vartyti kiekviena diena ir vezu rukyti labai skaniai gaunas nekada nenusivyliau
virginija
2013-09-13 17:32
Noreciau suzinoti kiek laiko rukosi lasiniai 3 , 4 kilogramai.Busiu labai dekinga uz atsakyma
vilkas
2012-01-27 11:02
diena naktis ir turi