Rūkyti kumpio gabalai

Rūkyti kumpio gabalai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 20 gramų
  • Juodieji pipirai, grūsti, 10 gramų
  • Laurų lapai, lapeliai, 4 vienetai
  • Muskatas, trintas, 2.5 gramo
  • Kiaulės kumpis, 10 kilogramų
  • Druska, 400 gramų
  • Kvapieji pipirai, grūsti, 5 gramai
  • Kadagio uogos, grūstos
  • Nitritinė druska (salietra), 4 gramai
Gaminimo instrukcija:

Iš gerai atvėsinto kumpio išimami kaulai ir jis supjaustomas į kelis norimo dydžio gabalus, pjaunant išilgai raumenų. Gerai, kai prie jų lieka ir dalis lašinukų.
Druska sumaišoma su cukrumi, salietra ir trintais prieskoniais (prieskonių galima dėti pagal savo skonį).
Mėsos gabalai iš visų pusių gerai įtrinami druskos mišiniu, suvartojant pusę paruošto kiekio, ir, nepaliekant tuščių tarpų, sudedami į paruoštą mėsos sūdymui indą.
Po poros dienų įtrinama likusi druskos mišinio dalis.
Mėsa įsisūri per 10-12 dienų.
Per tą laiką reikia ją vartyti ir laistyti atsiradusiu sūrymu.
Įsisūrėję mėsos gabalai įvyniojami į plėvę, kietai suspaudus užsiuvami ir paslegiami.
Paskui standžiai aprišami virvute, dar kelias dienas palaikomi pakabinti vėsioje patalpoje ir išrūkomi.
Kumpio gabalai rūkomi 13-15 laipsnių temperatūroje 6-10 dienų.
Patarimai: Kumpiams įvynioti tinka taukinės plėvė, kiaulių ir galvijų pūslės ar į du sluoksnius perskirtas kiaulės skrandis.
Plėvę galima susiūti iš kelių gabalų.
Kumpiai plėvėje ilgiau išsilaiko, mažiau išdžiūsta, būna sultingesni ir minkštesni.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Jonas
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Gedas
2017-05-26 06:26
Vietoj salietros dekit salieru koncentrato
niam
2015-02-24 01:11
Nors ir su salietra, bet vis tiek apetitnai atrodo ta mėsytė
hasan
2012-01-22 12:17
daisu jai atsilikes nuo gyvenimo tai nenusisneke tu negana to kad skaityti nemoki kaip tas posakis yra ziuri yknyga matai spyga totalius zioplys
Julita
2010-07-23 10:07
Super!!!
Žemaitis
2010-01-27 04:26
Šitokia terlionė tik laiko gaišinimas.Su viskuo sutinku,ti vietoj 10-ties dienų sūdimo pilnai pakanka 3-4parų.O rūkyti irgi nereikia tiek ilgai,pilnai užtenka 2-jų parų.Iš pradžių šalčiau,baigiant kokias 6val.karštai.Laikosi ilgai ir labai skanu.Rūkant 10 parų gaunamas vėžinis užkratas garantuotas.