Rukolos salotos su krevetėmis

Rukolos salotos su krevetėmis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, padažui, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Graikiniai riešutai, padažui, 1 valgomasis šaukštas
  • Krapai, padažui, 0.3 saujos
  • Paprika, žalioji, 1 vienetas
  • Pomidorai, vyšniniai, 12 vienetų
  • Svogūnai, raudonasis, 0.5 vieneto
  • Saulėgrąžų aliejus, padažui, 40 mililitrų
  • Vanduo, padažui, 1 valgomasis šaukštas
  • Krevetės be kevalo, šaldytos, virtos, tigrinės, 12 vienetų
  • Druska, padažui, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Sviestas, padažui, 10 gramų
  • Gražgarstė, 80 gramų
  • Sūris, 50 gramų
Gaminimo instrukcija:

2 didelės porcijos.
Padaryti salotų padažą: į mikserį supilti aliejų, vandenį, suberti cukrų ir druską, įmesti žiupsnį graikinių riešutų, saują krapų, kubelį sviesto ir išspausti 0,3 citrinos sulčių. Viską plakti keliais sekundes.
Į lėkštę sudėti rukolą.
Ant rukolos sudėti per pusę supjaustytus vyšninius pomidoriukus, kubeliais pjaustytą papriką, stambiai supjaustytą svogūną. Daržoves gausiai aplieti žaliuoju salotų padažu.
Šaldytas krevetes galima sudėti tik atšildytas, bet skaniau pašildyti svieste keptuvėje, apšlakstyti citrinos sultimis.
Ant daržovių su padažu sudėti krevetes ir apibarstyti tarkuotu sūriu.
Valgyti salotas su karštais buterbrodais, keptais krosnelėje karštiems sumuštiniams: paimti 4 riekes forminio batono, 2 riekes pertepti sviestu, išspausti ant jų po 1 skiltelę česnako ir ant viršaus uždėti kitas 2 riekes.

Receptą atsiuntė: Eglužė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
liu
2011-03-09 15:02
super receptas ir foto!!!