Rožinis pyragas

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Cukrus, 1 stiklinė
- Kiaušiniai, 5 vienetai
- Kvietiniai miltai, 1 stiklinė
- Soda, 1 arbatinis šaukštelis
- Aliejus, 1 stiklinė
- Sviestas, ar kiti riebalai
- Kisielius, pakelis, 250 gramų
- Uogienė, arba uogos, trintos su cukrumi (bet kokios pagal sezoną)
Gaminimo instrukcija:
Kiaušiniai išsukami su cukrumi, tada įpilame aliejų, suberiame visą kisielių ir viskas išmaišoma. Tuomet sudedami miltai ir soda ir tuomet išsukama. Skarda ištepama sviestu ar kitais riebalais ir kepama apie 40 minučių 170-180 laipsnių karštumo orkaitėje. Nenustebkite, kad bus nedaug tešlos, nes pyragas smarkiai iškils ir gali net išbėgti per skardos šonus, todėl tešlą pilkite į didesnę skardą. Iškepusį ir truputį atvėsusį pyragą perpjauti horizontaliai per pusę ir pertepti trintomis uogomis arba namine uogiene, apibarstyti cukraus pudra. Skanaus, vaikučiai noriai valgo su pienu, juos vilioja graži pyrago spalva ir sveika, nes šviežios trintos uogytės arba naminė uogienė.
» Rašyti komentarą