Rizotas su baravykais


- Česnakai, 2
- Česnakai, askaloninis, svogūnėliai, 50 gramų
- Čiobreliai, švieži, šakelė, 1 vienetas
- Laurų lapai, lapelis, 1 vienetas
- Ryžiai, arborio, 300 gramų
- Rozmarinas, šviežias, šakelė, 1 vienetas
- Šalavijas, šviežias, šakelė, 1 vienetas
- Baltas vynas, 200 mililitrų
- Baravykai, 100 gramų
- Aliejus, alyvuogių, 50 mililitrų
- Sviestas, 100 gramų
- Grietinė, 30% riebumo, 100 mililitrų
- Sultinys, KNORR BULJONETĖ vištienos sultinys, 1 vienetas
- Sūris, parmezano, tarkuotas, 100 gramų
Ištirpinkite „Knorr Buljonetę“ vištienos sultinį litre verdančio vandens ir neleiskite jam ataušti. Askaloninius ir paprastus česnakus susmulkinkite kubeliais, nuplautus grybus supjaustykite griežinėliais. Pakepinkite aliejuje supjaustytus česnakus ir grybus. Suberkite ryžius ir truputį pakepinkite, įdėkite laurų lapelį ir šviežius prieskoninius žalumynus, susuktus ir surištus baltu siūlu į pluoštelį. Į gautą masę supilkite baltąjį vyną ir troškinkite rizotą, kol vynas visiškai išgaruos. Supilkite dalį karšto sultinio ir sudėkite sviestą. Virkite ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišykite ir supilkite likusią sultinio dalį.
Galiausiai rizotą pagardinkite grietine ir tarkuotu parmezano sūriu, išmaišykite ir palikite ataušti.
Rizotas turi būti skystokas, kremo konsistencijos.