Risotto su džiovintais baravykais

Risotto su džiovintais baravykais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Česnakai, 1
  • Juodieji pipirai
  • Ryžiai, arborio ar carnaroli, 200 gramų
  • Baltas vynas, 150 mililitrų
  • Baravykai, džiovinti, 1 sauja
  • Parmezano sūris, 50 gramų
  • Druska
  • Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
  • Sviestas, 1 valgomasis šaukštas
  • Sultinys, 1.5 litro
  • Petražolės, 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:

Į puodą dėti šaukštą sviesto ir smulkintą česnaką. Pakepinti, tada sudėti džiovintus bei išmirkytus baravykus, suberti ryžius ir likusį aliejų, išmaišyti ir apkepti 2 minutes. Ant viršaus pilti vyną ir kepti dar 2 minutes. Po 4 minučių ryžius užpilti karštu sultiniu, išmaišyti ir virti tol, kol sultinio beveik nelieka. Ugnį sumažinti ir berti SANTA MARIA petražoles, druskos ir pipirų. Išmaišyti ir dar pakaitinti apie 3-4 minutes. Patiekiant dėti risotto į lėkštę ir pabarstyti tarkuotu Parmezano sūriu. Skanaus!

Receptą atsiuntė: Jurgita
» Rašyti komentarą