Risotto su džiovintais baravykais

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Česnakai, 1
- Juodieji pipirai
- Ryžiai, arborio ar carnaroli, 200 gramų
- Baltas vynas, 150 mililitrų
- Baravykai, džiovinti, 1 sauja
- Parmezano sūris, 50 gramų
- Druska
- Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Sviestas, 1 valgomasis šaukštas
- Sultinys, 1.5 litro
- Petražolės, 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:
Į puodą dėti šaukštą sviesto ir smulkintą česnaką. Pakepinti, tada sudėti džiovintus bei išmirkytus baravykus, suberti ryžius ir likusį aliejų, išmaišyti ir apkepti 2 minutes. Ant viršaus pilti vyną ir kepti dar 2 minutes. Po 4 minučių ryžius užpilti karštu sultiniu, išmaišyti ir virti tol, kol sultinio beveik nelieka. Ugnį sumažinti ir berti SANTA MARIA petražoles, druskos ir pipirų. Išmaišyti ir dar pakaitinti apie 3-4 minutes. Patiekiant dėti risotto į lėkštę ir pabarstyti tarkuotu Parmezano sūriu. Skanaus!
» Rašyti komentarą