Risoto "Al Baloro"

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Ryžiai, (Arborio), 1.5 stiklinės
- Sultinys, (vištienos) pageidautina naminis , 6 stiklinės
- Vynas, sausas, raudonas (geriausia "Baloro"), 1.5 stiklinės
- Alyvuogių aliejus, pirmojo spaudimo (aukščiausia rūšis), 5 valgomieji šaukštai
- Svogūnai, smulkiai pjaustytas, 1 vienetas
- Sviestas, nesūdytas, šaltas, 3 valgomieji šaukštai
- Sūris, parmezano, tarkuotas, 4 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite apkepti svogūnus. Kepkite 8 - 10 minučių maišydami. Svogūnai turi apkepti iki skaidrumo.
Tada sudėkite apkepti ryžius ir vis pamaišykite. Apkepus ryžiams, supilkite vyną ir troškinkite, kol susidaręs skystis išgaruose.
Supilkite sultinį ir troškinkite dar apie 20 minučių. Ryžiai turi suminkštėti, o susidariusio skysčio turi likti nedaug.
Pabaigoje, sudėkite sutarkuotą sūrį bei sviestą ir išmaišykite.
Skanaus!
» Rašyti komentarą