Risoto "Al Baloro"

Risoto "Al Baloro"
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Ryžiai, (Arborio), 1.5 stiklinės
  • Sultinys, (vištienos) pageidautina naminis , 6 stiklinės
  • Vynas, sausas, raudonas (geriausia "Baloro"), 1.5 stiklinės
  • Alyvuogių aliejus, pirmojo spaudimo (aukščiausia rūšis), 5 valgomieji šaukštai
  • Svogūnai, smulkiai pjaustytas, 1 vienetas
  • Sviestas, nesūdytas, šaltas, 3 valgomieji šaukštai
  • Sūris, parmezano, tarkuotas, 4 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
  1. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite apkepti svogūnus. Kepkite 8 - 10 minučių maišydami. Svogūnai turi apkepti iki skaidrumo.

  2. Tada sudėkite apkepti ryžius ir vis pamaišykite. Apkepus ryžiams, supilkite vyną ir troškinkite, kol susidaręs skystis išgaruose.

  3. Supilkite sultinį ir troškinkite dar apie 20 minučių. Ryžiai turi suminkštėti, o susidariusio skysčio turi likti nedaug.

  4. Pabaigoje, sudėkite sutarkuotą sūrį bei sviestą ir išmaišykite.


    Skanaus!

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Čiop Čiop
» Rašyti komentarą