Rimanto keptos kepenėlės

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Česnakai, 4
- Morkos, 2 vienetai
- Svogūnai, 1 vienetas
- Kiaulienos lašiniai, 100 gramų
- Vištų kepenėlės, 500 gramų
- Kvietiniai miltai, 3 valgomieji šaukštai
- Pienas, 1 litras
- Druska
- Prieskoniai
Gaminimo instrukcija:
Vištų kepenėlės užmerkiamos piene 1 parai. Į įkaitintą keptuvę sudedame supjaustytus lašinukus, svogūnus, tarkuotas morkas. Viską pakepame. Tada dedame kepenėles. Kur mirko kepenėlės - pieną išmaišome su miltais ir supilame į keptuvę. Pagardiname česnakais, prieskoniais. Troškiname ant silpnos ugnies 30 min.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2013-04-27 14:10
Labai geras patiekalas ,aš darau šiektiek kitaip:
* sumalu vištienos kepeneles (pageidautina nors neilgam pamirkyti piene)
* įdedu šiek tiek (apie porą valgomų šaukštų ) kiaulienos faršo
* šiek tiek miltų
* svogūniuko,prieskonių
SKANAUS
Ir kepu keptuvėje ant aliejaus
Garnyrui labai tikkaburokėlių salotos arba su grietine/majonezu,aliejum- pagal skonį
Nemanau ,kad teisinga pagal Rimanto receptą ,naudoti tą pieną kuriame mirko kepenėlės, geriau šviežias .
Šį patiekalą jau gaminu 30 metų ,draugės visuomet prašo mano firminių kepenėlių
* sumalu vištienos kepeneles (pageidautina nors neilgam pamirkyti piene)
* įdedu šiek tiek (apie porą valgomų šaukštų ) kiaulienos faršo
* šiek tiek miltų
* svogūniuko,prieskonių
SKANAUS
Ir kepu keptuvėje ant aliejaus
Garnyrui labai tikkaburokėlių salotos arba su grietine/majonezu,aliejum- pagal skonį
Nemanau ,kad teisinga pagal Rimanto receptą ,naudoti tą pieną kuriame mirko kepenėlės, geriau šviežias .
Šį patiekalą jau gaminu 30 metų ,draugės visuomet prašo mano firminių kepenėlių
2013-02-19 16:20
KIELĖ,
kas čia per nesąmonė????
KEPENYS MIRKOMOS TAM, KAD NEBŪTŲ KARČIOS, O NE DĖL "BRUDŲ". jau "100 metų" žinau, kad kepenėles valgyt yra sveika. visada gaminu vištienos ir jautienos kepenėles ir niekur jų nemirkau, nes jos ne karčios ir labai skanios. Kiaulienos reikia mirkyti, nes jos karčios.
kas čia per nesąmonė????



KEPENYS MIRKOMOS TAM, KAD NEBŪTŲ KARČIOS, O NE DĖL "BRUDŲ". jau "100 metų" žinau, kad kepenėles valgyt yra sveika. visada gaminu vištienos ir jautienos kepenėles ir niekur jų nemirkau, nes jos ne karčios ir labai skanios. Kiaulienos reikia mirkyti, nes jos karčios.
2013-02-19 13:27
Skamba skaniai,bet kepenys yra kaip ir organizmo filtras,dėl to ir mirkomos parą,kad išeitų visas brudas,bent jau aš taip girdėjau,nes kepa jos trumpai,o jei perkepini-kietos ir neskanios.. Ir su inkstais panašiai,pabandykir agurkinę išvirt nepamirkę
)

2012-10-01 00:21
O kokie lasinukai - rukyti ar sudyti?
2017-03-10 16:47