Riešutinis tortas-bezė su grietinėle ir persikais

Riešutinis tortas-bezė su grietinėle ir persikais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 200 gramų
  • Graikiniai riešutai, 50 gramų
  • Persikai, konservuoti, 150 gramų
  • Kiaušiniai, baltymai, 3 vienetai
  • Actas, rūgštis 24%, 0.5 mililitro
  • Grietinėlė, riebi, 300 mililitrų
  • Šokoladas, juodasis
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:

Įkaitinti orkaitę iki 140 laipsnių.
Nupaišyti ant kepimo popieriaus torto formą ir patepti popierių sviestu.
Kiaušinių baltymus suplakti iki standžių putų, po truputį suberiant 200 ml cukraus. Pabaigoje supilti actinę rūgštį. Ši rūgštis baltininei masei suteikia blizgesį ir tvirtumą.
Atskirai sumaišyti susmulkintus riešutus su kepimo milteliais ir atsargiai įmaišyti į baltiminę masę.
Dėti masę ant kepimo popieriaus, padaryti bortelius.
Kepti apie 30 min. Po 30 min. sumažinti temperatūrą iki 100 laipsnių ir dar kepti 30 min.
Baltiminį paplotį pilnai atvėsinti.
Suplakti grietinėlę ir sudėti į papločio vidurį. Tada sudėti nusausintus persikus, pabarstyti tarkuotu šokoladu.
Tortą palaikyti kurį laiką šaldytuve.

Receptą atsiuntė: Dovilė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
ania
2011-03-20 17:51
ne per daug kremo?