Riešutinis tortas


- Cukraus pudra, 150 gramų
- Cukrus, 12 valgomųjų šaukštų
- Lazdyno riešutai, kapoti, 200 gramų
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Kvietiniai miltai, 300 gramų
- Pienas, 2 valgomieji šaukštai
- Vanduo, 3 valgomieji šaukštai
- Grietinėlė, saldi, 0.5 litro
- Kepimo milteliai, 3 arbatiniai šaukšteliai
- Vanilinis cukrus, 3 arbatiniai šaukšteliai
Ištriname iki purumo 3 kiaušinių trynius, 6 šaukštus cukraus, vanilinį cukrų bei pieną, pamažu suberiame su kepimo milteliais sumaišytus miltus, viską gerai išmaišome iki vientisos masės ir pabaigoje sudedame iki stangrumo išplaktus 3 kiaušinių baltymus.
Paruoštą tešlą sudedame į riebalais išteptą tortinę ir kepame vidutinio 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 min.
Išplakame grietinėlę ir sumaišome su kapotais riešutais bei 6 šaukštais cukraus.
Atvėsusį kepinį perpjauname į tris sluoksnius, pertepame įdaru ir gerai juos suglaudžiame vieną su kitu.
Glajų cukraus pudrą gerai sumaišome su vandeniu ir gauta mase apipilame torto viršų.
Paruoštą tortą 2 min. dedame į orkaitę, kad glajus apdžiūtų.
Tortui papuošti skirtus riešutus pavilgome glajuje apdėliojame jais tortą ir apdžioviname.
Skanaus.
2010-10-24 19:48
2010-04-02 00:06

2010-03-29 17:52


2010-10-24 20:03