Riešutinis pyragas

Riešutinis pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 150 gramų
  • Kakava, 1 valgomasis šaukštas
  • Lazdyno riešutai, skrudinti, grūsti
  • Žemės riešutai, grūsti, 100 gramų
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 100 gramų
  • Pienas, 200 mililitrų
  • Vanduo, karštas, 50 mililitrų
  • Sausainiai, 150 gramų
  • Romas
  • Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Uogienė, abrikosų ar kitokia Jūsų mėgstama, 4 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:

Sumaišykite atskirtus 3 kiaušinių trynius su 100 g cukraus, vandeniu bei su kepimo milteliais sumaišytais miltais.
Galiausiai įmaišykite į tešlą 3 kiaušinių baltymus.
Supilkite plonu sluoksniu tešlą į sviestu pateptą bei miltais pabarstytą kepimo skardą ir kepkite apie 25 min. 190 laipsnių temperatūroje.
Kol pyrago pagrindas kepa pasiruoškite kakavinį riešutų sluoksnį.
Sutrupinkite sausainius, sudėkite 1 šaukštą uogienės, kakavą, riešutus, 50 g cukraus, romą, užpilkite viską verdančiu pienu ir išmaišykite.
Ataušusį iškeptą pyrago pagrindą aptepkite likusia uogiene, sudėkite kakavinį sluoksnį ir viską apibarstykite lazdyno riešutais.
Patiekite atvėsusį.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Vida
» Rašyti komentarą