Riešutinė boba

Riešutinė boba
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Abrikosai, džiovinti, 50 gramų
  • Cinamonas, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Cukrus, 125 gramai
  • Datulės, be kauliukų džiovintos, 50 gramų
  • Krakmolas, 2 valgomieji šaukštai
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 200 gramų
  • Pienas, 1 valgomasis šaukštas
  • Šokoladas, juodasis, 150 gramų
  • Druska
  • Sviestas, 125 gramai
  • Riešutai, kapoti, 5 valgomieji šaukštai
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Vanilinis cukrus, 1 valgomasis šaukštas
  • Citrinos žievelė, tarkuota, 1 valgomasis šaukštas
  • Pabarstukai
Gaminimo instrukcija:

Datules ir abrikosus susmulkinti, sumaišyti su riešutais ir 50 g tarkuoto juodojo šokolado. Paruošti tešlą: sviestą išplakti su paprastu ir vaniliniu cukrumi, cinamonu, citrinos žievele, įmušti kiaušinius. Suberti miltus, persijotus su kepimo milteliais ir krakmolu bei druska, supilti pieną, sudėti vaisių ir riešutų mišinį. Tešlą sukrėsti į riebalais pateptą ir miltais pabarstytą formą, pašauti į 175 laipsnių orkaitę ir kepti apie val. (priklausomai nuo skardos dydžio). Bobą išimti iš formos, apipilti tirpintu šokoladu, o papuošti pabarstukais. Skanaus!

Receptą atsiuntė: Jurgita
» Rašyti komentarą