Ricotta sūrio pyragas

Ricotta sūrio pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukraus pudra, 1 stiklinė
  • Cukrus, 1 stiklinė
  • Krakmolas, kukurūzų, 1 valgomasis šaukštas
  • Vanilė, ekstraktas, 2.2 valgomojo šaukšto
  • Kiaušiniai, + 3 tryniai, 2 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 3.3 stiklinės
  • Druska, 1 arbatinis šaukštelis
  • Sviestas, 175 gramai
  • Kepimo milteliai, 1 valgomasis šaukštas
  • Sūris, Ricotta, 1.5 stiklinės
  • Citrinos žievelė, tarkuota, 3 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:

Sudėkite į didelį dubenį kvietinius miltus, kepimo miltelius bei druską, pridėkite sviesto ir ištrinkite, kol gausite šlapio smėlio konsistencijos mišinį.
Tuomet įmuškite 2 kiaušinius, sudėkite maždaug 1 stiklinę cukraus pudros, 0,2 šaukšto vanilės ekstrakto, 2 šaukštus tarkuotos citrinos žievelės ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Sudėkite tešlą ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus ir gerai suminkykite į vieną gumulą.
Suformuokite iš tešlos kamuolį, apvyniokite maistine plėvele ir padėkite maždaug 30 min. į šaldytuvą.
Viename dubenyje sumaišykite ricotta sūrį, 3 kiaušinių trynius, 2 šaukštus vanilės ekstrakto, 1 šaukštą tarkuotos citrinos žievelės, citrinų sultis, kukurūzų krakmolą bei cukrų.
Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių temperatūros.
Išimkite tešlą iš šaldytuvo, padalinkite į dvi dalis ir kiekvieną jų iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus.
Vienu iškočiotos tešlos blynu išklokite riebalais pateptą kepimo formą, supilkite sūrio įdarą ir viską uždenkite likusiu tešlos blynu.
Kepkite apie 40 min.
Iškepusį pyragą palikite 5-10 min. atvėsti, išimkite iš kepimo formos ir tuomet palikite kambario temperatūroje, kad pyragas pilnai atvėstų.
Atvėsusį pyragą padėkite maždaug 2 val. į šaldytuvą.
Atšalusį pyragą gausiai apibarstykite cukraus pudra ir patiekite.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Aldona
» Rašyti komentarą