Rauginti burokėliai

Rauginti burokėliai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Vanduo, 4 litrai
  • Druska, 150 gramų
  • Burokėliai, 5 kilogramai
Gaminimo instrukcija:

Nedideli, raudoni, neperaugę burokėliai nuplaunami, pašalinus šaknis ir lapų liekanas, nulupami ir, dar kartą nuplovus, sudedami į švarų medinį arba emaliuotą indą. Didesnius burokėlius patariama perpjauti pusiau arba į keturias dalis. Iš vandens ir druskos išverdamas sūrymas, atšaldomas ir užpilamas ant burokėlių. Pridengus marle, ant jų uždedami mediniai dangteliai ir paslegiama akmeniu. Kambario temperatūroje burokėliai įrūgsta per 1 savaitę. Po to reikia juos išnešti į šaltą patalpą.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
jolka
2015-09-05 15:16
butinai turi buti virti burokeliai
Jūratė
2011-08-28 09:55
Rauginau, viską dariau kaip parašyta. Niekas nesigavo. Burokėliai labai kieti, vanduo smirdi puvėsiu. Laukiu atsakymo
kamanele
2010-10-06 00:12
labai skanu as ir noriu pasidaryti tik va o burokeliai ju turi buti isvirti?
a
2010-09-21 13:20
o tai kodel nuotraukoj tarkuoti burekeliai... ?
Nijole
2010-08-17 20:13
Tikrai skanu.Tai mano vaikystės valgis prie mėsos.Dabar jau šiek tiek pamirštas.