Raudonasis vištienos ir imbiero karis su žaliais žirneliais


- Vištiena, filė, 300 gramų
- Kremas, kokosų, (arba kreminis pienas), 240 gramų
- Pienas, kokosų, 240 gramų
- Imbieras, šaknis, 1 vienetas
- Baklažanai, 1 vienetas
- Žirniai, žalieji, 150 gramų
- Cukrus, palmių, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Padažas, tailandietiškas žuvų, 2 valgomieji šaukštai
- Žaliosios citrinos, kafiro, lapeliai, 4 vienetai
- Pipirai, čili, 1 vienetas
- Bazilikas, šviežias, 1 pundelis
- Karis, pasta, raudona, 3 arbatiniai šaukšteliai
Vištienos filė supjaustyti ilgom plonom juostelėm. Nuo imbiero nupjauti odelę ir supjaustyti plonom mažom juostelėm. Baklažaną supjaustyti plonais pusrutuliais.
Keptuvėje pašildyti kokosų kremą (kreminį pieną), įdėti 1/3 supjaustyto imbiero šiaudelių ir kafiro laimo lapelius. Pavirti kelias minutes, įdėti palmių cukraus ir žuvų padažą, permaišyti.
Į karį sudėti vištieną ir dar 1/3 supjaustyto imbiero šiaudelių, baklažaną, raudoną kario pastą. Pavirti 10 minučių, įdėti žalius žirnelius, smulkiai supjaustytą čili pipirą ir likusią imbiero dalį. Pavirti dar 3 minutes.
Kariui verdant galima įpilti truputį vandensar sultinio jei matote, kad padažas pasidarolabai tirštas.Karį patiekti su virtais basmati, tailandietiškais ryžiais ar virtais ryžių ar kiaušinių makaronais. Apibarstyti karį šviežių bazilikų lapais.
Skanaus!