Rageliai su slyvų įdaru


- Cukrus, 0.5 stiklinės
- Cukrus, įdarui, 0.4 stiklinės
- Slyvos, įdarui, 750 gramų
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Kvietiniai miltai, 1 kilogramas
- Pienas, 1.5 stiklinės
- Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Sviestas, 150 gramų
- Mielės, 50 gramų
Slyvas perpjauti per pusę ir išimti kauliukus.
Sudėti į puodą, įpilti 1 šaukštą vandens ir virti ant vidutinės ugnies apie 1,5 val. Sudėti cukrų ir gerai išmaišyti.
Mieles ištirpinti 0,5 stiklinėje šalto pieno. Tada supilti likusį pieną ir sumaišyti visus tešlos ingredientus. Sviestas turi būti labai minkštas. Išminkyti tešlą ir padalinti ją į 7 dalis. Kiekvieną dalį iškočioti taip, kad gautųsi apskritimas.
Kiekvieną apskritimą supjaustyti į 6 dalis (kaip pjaustomas tortas).
Slyvų įdarą dėti ant plačiosios tešlos dalies ir susukti į ragelį.
Bandeles sudėti ant skardos, padengtos kepimo popieriumi, uždengti rankšluosčiu ir palaikyti 30 min.
Tada bandeles patepti kiaušinio plakiniu ir pašauti į 225 laipsnių orkaitę. Kepti apie 8-9 min.
Ragelius galima papuošti cukraus glazūra.