Raganos kepsnys arba pagerintas kugelis

Raganos kepsnys arba pagerintas kugelis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Bulvės, 12 vienetų
  • Juodieji pipirai
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Jautienos faršas, 400 gramų
  • Sūris, 150 gramų
  • Druska
  • Grietinė, 4 valgomieji šaukštai
  • Prieskoniai, faršui arba bet kokie mėgstami
Gaminimo instrukcija:

Bulves smulkiai sutarkuojame, kaip įprasta kugeliui.
Tarkius nuplikome verdančiu vandeniu ir paliekame nemaišę kuriam laikui, kad išsiskirtų krakmolas.
Tada beriame druskos, pipirų ir išmaišome.
Faršą paruošiame, kaip kotletams, tik nereikia kiaušinio, taip pat jokių džiūvėsėlių ar batono.
Svogūną supjaustome žiedais, o sūrį sutarkuojame.
Į kepimui paruoštą indą pilame pusę bulvių masės, ant viršaus išskirstome paruoštą faršą, svogūnų žiedus ir aptemape grietine.
Tuomet užbarstome tarkuotu fermentiniu sūriu ir užpilame likusią bulvių masės dalį.
Pašauname į įkaitusią orkaitę ir kepame tol, kol paviršius apsitrauks kieta pluta, o įsmeigus medinį dantų karapštuką, masė prie jo nebelips.
Valgome su grietine ar spirgučių padažu.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: LM
» Rašyti komentarą
» Komentarai
LORDAS
2020-05-19 01:23
KIEK PAVYDŽIU KOMENTARŲ, SUTINKU GERIAU PLIKYT PIENU
Rūta
2020-05-10 21:28
Ne vandeniu, o verdančiu pienu tarkius užplikius daug skaniau
Lina
2017-08-08 18:01
Pries 20 metu mama mano gamindavo tik kitaip bulves tarkuojamos burokine tarka ir dar t t ir tikrai spirgu nereik pilna darzoviu
Vitalija
2017-08-08 16:40
Ar turi mirkti tarkiai verdančiame vandenyje ar nubėgti? Aš niekada nesu gaminusi šio patiekalo, todėl net neįsivaizduoju kiek pilti vandens
Lidija
2017-08-01 19:36
Aš kepu labai skanu bulvės tarkuoju barokinė tarka