Pyragėliai su vyšnių įdaru


- Cukrus, įdarui, 1 valgomasis šaukštas
- Cukrus, tešlai, 3 valgomieji šaukštai
- Krakmolas, įdarui, 1 valgomasis šaukštas
- Vyšnios, konservuotos, įdarui, 500 gramų
- Kvietiniai miltai, tešlai, 700 gramų
- Džiūvėsėliai, įdarui, 6 valgomieji šaukštai
- Pienas, tešlai, 400 mililitrų
- Druska, tešlai, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Sviestas, įdarui, 25 gramai
- Sviestas, tešlai, 200 gramų
- Mielės, sausos, tešlai, 1 arbatinis šaukštelis
- Kepimo milteliai, tešlai, 10 gramų
- Vanilinis cukrus, įdarui, 1 arbatinis šaukštelis
Ant nedidelės ugnies ištirpiname sviestą.
Tuomet suberiame cukrų ir druską. Išmaišome.
Supilame pieną.
Šį skystą mišinį supilame į tešlos maišymo aparatą.
Į skystą masę suberiame miltus, kepimo miltelius ir mieles. Maišome, kol tešla tampa vientisa.
Jei tešlos maišymo aparato neturite, maišykite su šaukštu, o kai nebesimaišo, išminkykite rankomis.
Gerai išminkytą tešlą palaikyti šaldytuve 1 valandą.
Kol tešla šąla, pasigaminame trupinius įdarui: ištirpiname keptuvėje sviestą ir suberiame džiūvėsėlius ir cukrų. Kepiname, visą laiką maišant apie 2-3 minutes. Po to nukeliame nuo ugnies ir įmaišome vanilinį cukrų.
Vyšnias sumaišome su krakmolu ir džiūvėsėlių mišiniu.
Tešlą gerai iškočiojame iki 3 mm storio ir išspaudžiame iš jos 8-9 cm skersmens apskritimus.
Ant kiekvieno tešlos apskritimo dedame vyšnių įdaro ir sulenkiame. Kaip padariau tokios formos pyragėlius yra pridėta nuotrauka.
Kepame 220° C orkaitėje apie 25 minutes.
Iš tokio kiekio ingredientų gavosi 40 vienetų pyragėlių.
Skanaus!