Pyragėliai su maskarpone ir mėlynėmis


- Cukrus, 2 valgomieji šaukštai
- Kakava, 2 valgomieji šaukštai
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Kvietiniai miltai, 200 gramų
- Sviestas, 100 gramų
Miltus sumaišome su cukrumi ir kakava. Dedame sviestą ir rankomis maišome, kol tešla pradeda byrėti tarp pirštų. Mušame kiaušinį ir minkome tešlą. Gerai išminkytą tešlą dedame į šaldytuvą valandai laiko.
Tešlą iškočiojame padaliname į gabaliukus, kuriuos dedame į formeles, taip kad viduryje būtų duobutės. Uždengiame folija arba kepimo popieriumi, o į vidurį beriame žirnių.
Kepame 180 C laipsnių temperatūroje apie 20 minučių. Tada nuimame foliją ir dar kepame 10 minučių. Iškepusius atvėsinti ant grotelių.
Įdarui:
0,75 stiklinės grietinėlės 30%
125 g maskarponės sūrio
100 g baltojo šokolado
mėlynės
Ištirpiname šokoladą vandens vonelėje ir atvėsiname. Išplakame grietinėlę iki standumo ir tada sumaišome su maskarponės sūriu. Supilame šokoladą, išmaišome. Dedame į iškeptus indelius ir apibarstome mėlynėmis.
Skanaus.
2011-09-02 09:59

2011-08-28 21:45

2011-09-02 20:46