Pyragėliai su krabų lazdelėmis


- Česnakai, 2
- Juodieji pipirai
- Kmynai, 2 valgomieji šaukštai
- Krapai, smulkinti, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Majonezas, 1.5 valgomojo šaukšto
- Varškė, 100 gramų
- Druska
- Krabų lazdelės, šaldytos, 100 gramų
- Tešla, sluoksniuota, 250 gramų
Kmynus užmerkiame pusvalandžiui vandenyje arba juodoje arbatoje. Krabų lazdeles sutarkuojame burokine tarka, sumaišome su varške, majonezu, krapais, smulkintais (geriausia spaustuku) česnakais, druska ir pipirais. Kiaušinio baltymus atskiriame nuo trynių ir išplakame. Sluoksniuotą tešlą atšildome, šiek tiek pakočiojame ir supjaustome norimo dydžio kvadratais. Šepetėliu tepame sluoksniuotos tešlos kvadratėlius baltymu, dedame po maždaug šaukštelį krabų ir varškės masės, lenkiame sluoksniuotos tešlos kvadratėlius taip, kad pasidarytų trikampiai ir užspaudžiame kraštus.
Prisigaminus tokių pyragėlių dedame juos į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Jeigu liko kiaušinio baltymo, tai sumaišome su tryniu, jeigu neliko, tuomet vienu tryniu aptepame pyragėlius ir pabarstome išmirkusiais kmynais. Kepame apie 25-30 minutes 180 C, kol gražiai aprus. Skanaus :)