Pyragėliai su grybais

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Mielės, sausos, 1 pakelis
- Kvietiniai miltai, 600 gramų
- Pienas, šiltas, 1.5 stiklinės
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Cukrus, 2 valgomieji šaukštai
- Sviestas, tirpintas, 100 gramų
- Druska
- Pievagrybiai, švieži arba šaldyti
- Svogūnai
- Aliejus, kepimui
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Ištirpinti sviestą, kiaušinį ištrinti su druska ir cukrumi. Miltus suberti į dubenį ir sumaišyti su mielėmis. Supilti plaktą kiaušinį, tirpintą sviestą ir ,nuolatos maišant, supilti šiltą pieną (apie 30 laipsnių temp.). Tešlą minkyti tokią, kad neliptų prie rankų ir palikti kilti (tešla turi beveik padvigubėti). Iškilusią tešlą perminkyti ir formuoti pyragėlius.
Įdarui skirtus grybus keptuvėje troškinti su svogūnu ir prieskoniais.
Prieš kepant, pyragėlius aptepti kiaušinio plakiniu. Kepti iki 180°C temp. įkaitintoje orkaitėje, kol pyragėliai gražiai pagels (apie 20 min).
Skanaus!
» Rašyti komentarą