Pyragėliai su baklažanų įdaru

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Baklažanai, vidutinio dydžio, 4 vienetai
- Bazilikas, 1 sauja
- Česnakai, 3
- Juodieji pipirai
- Svogūnai, 1 vienetas
- Alyvuogių aliejus, 3 valgomieji šaukštai
- Pienas, 70 gramų
- Druska
- Grietinė, 3 valgomieji šaukštai
- Sluoksniuota tešla, bemielė, 900 gramų
Gaminimo instrukcija:
Nulupti ir supjaustyti svogūną, baklažanus ir česnako skilteles.
Įkaitinti keptuvėje aliejų ir pakepinti svogūnus iki auksinės spalvos. Po to sudėti baklažanus ir kepinti vis pamaišant apie 10-15 minučių.
Įmaišyti prieskonius, sutrintus česnakus, grietinę ir nukelti nuo ugnies. Kol karšta įmaišyti sutarkuotą sūrį ir smulkintus šviežius ar džiovintus bazilikus.
Tešlą supjaustyti stačiakampiais. Ant kiekvieno tešlos stačiakampio dėti po 1 šaukštą įdaro, sulenkti, o kraštus užspausti.
Kepti įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus arba 190-200 laipsnių (pagal Celsijų) orkaitėje apie 20 minučių.
» Rašyti komentarą