Pyragas „Vėžiukas“

Pyragas „Vėžiukas“
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 75 gramai
  • Obuoliai, įdarui, 4 vienetai
  • Kiaušiniai, aptepimui, 1 vienetas
  • Kvietiniai miltai, 500 gramų
  • Pienas, šilto, 0.25 litro
  • Druska
  • Sviestas, 100 gramų
  • Mielės, 30 gramų
Gaminimo instrukcija:

Išminkome tešlą iš visų nurodytų produktų, išskyrus obuolius ir kiaušinį.
Atsidedame vieną trečdalį tešlos.
Likusiu du trečdalius tešlos iškočiojame į pailgą formą.
Šonus įpjauname kaip parodyta nuotraukoje.
Į vidurį dedame susmulkintus obuolius. Jei mėgstate saldžiai, obuolius sumaišykite su cukrumi (pagal skonį).
Užlankstome į vidų įpjautus kraštus.
Iš atsidėtos tešlos suformuojame vėžiuko žnyples ir galvą.
Akytes padaryti galima įspaudžiant razinas.
Ištepame kiaušinio plakiniu ir kepame 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 50 min.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Monika
» Rašyti komentarą