Pyragas „Vėžiukas“

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Cukrus, 75 gramai
- Obuoliai, įdarui, 4 vienetai
- Kiaušiniai, aptepimui, 1 vienetas
- Kvietiniai miltai, 500 gramų
- Pienas, šilto, 0.25 litro
- Druska
- Sviestas, 100 gramų
- Mielės, 30 gramų
Gaminimo instrukcija:
Išminkome tešlą iš visų nurodytų produktų, išskyrus obuolius ir kiaušinį.
Atsidedame vieną trečdalį tešlos.
Likusiu du trečdalius tešlos iškočiojame į pailgą formą.
Šonus įpjauname kaip parodyta nuotraukoje.
Į vidurį dedame susmulkintus obuolius. Jei mėgstate saldžiai, obuolius sumaišykite su cukrumi (pagal skonį).
Užlankstome į vidų įpjautus kraštus.
Iš atsidėtos tešlos suformuojame vėžiuko žnyples ir galvą.
Akytes padaryti galima įspaudžiant razinas.
Ištepame kiaušinio plakiniu ir kepame 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 50 min.
Skanaus.
» Rašyti komentarą