Pyragas su varške „Kokoniukas“

Pyragas su varške „Kokoniukas“
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Tešla, šaldyta, mielinė, 2 lapai
  • Varškė, (liesa), 1 pakelis
  • Obuoliai, 2 vienetai
  • Vanilinis cukrus, 1 pakelis
  • Cukrus, nubrauktas šaukštas, 1 valgomasis šaukštas
  • Abrikosai, džiovinti, 2
  • Slyvos, džiovintos, 2
  • Spanguolės, džiovintos, 1 žiupsnelis
  • Ananasai, konservuoti (žiedai, 1 gabalas
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Cukraus pudra, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Vaisius išmirkyti, abrikosus, ananaso griežinėlį ir slyvas supjaustyti. Viską suversti ant varškės ir įmušti 2 kiaušinius bei įberti vanilinio cukraus ir paprasto cukraus, tada gerai išmaišyti. Obuolius supjaustyti nedideliais kubeliais ir irgi sudėti į indą su varške. Palengva išmaišyti.

  2. Tešlą atšildyti. Šiek tiek iškočioti. Gautą stačiakampį vizualiai padalinti į tris dalis.

  3. Esančias iš šonu įpjauti taip, kad apvertus būtų panašu į eglute. Ant viduriuko sudėti pyrago įdarą, o iš šonų esančiomis juostelėmis jį susukti dedant juosteles iš abiejų pusių vieną ant kitos. Išplaktu kiaušiniu pyragą aptepti.
    Iki 180°C temp. įkaitintoje orjaitėje kepti pusvalanduką.
    Patiekti apibertą cukraus pudra.
    Skanaus.

Porcijų skaičius: 7
Receptą atsiuntė: silvija
» Rašyti komentarą