Pyragas su varške „Kokoniukas“

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Tešla, šaldyta, mielinė, 2 lapai
- Varškė, (liesa), 1 pakelis
- Obuoliai, 2 vienetai
- Vanilinis cukrus, 1 pakelis
- Cukrus, nubrauktas šaukštas, 1 valgomasis šaukštas
- Abrikosai, džiovinti, 2
- Slyvos, džiovintos, 2
- Spanguolės, džiovintos, 1 žiupsnelis
- Ananasai, konservuoti (žiedai, 1 gabalas
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Cukraus pudra, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 7
Vaisius išmirkyti, abrikosus, ananaso griežinėlį ir slyvas supjaustyti. Viską suversti ant varškės ir įmušti 2 kiaušinius bei įberti vanilinio cukraus ir paprasto cukraus, tada gerai išmaišyti. Obuolius supjaustyti nedideliais kubeliais ir irgi sudėti į indą su varške. Palengva išmaišyti.
Tešlą atšildyti. Šiek tiek iškočioti. Gautą stačiakampį vizualiai padalinti į tris dalis.
Esančias iš šonu įpjauti taip, kad apvertus būtų panašu į eglute. Ant viduriuko sudėti pyrago įdarą, o iš šonų esančiomis juostelėmis jį susukti dedant juosteles iš abiejų pusių vieną ant kitos. Išplaktu kiaušiniu pyragą aptepti.
Iki 180°C temp. įkaitintoje orjaitėje kepti pusvalanduką.
Patiekti apibertą cukraus pudra.
Skanaus.
» Rašyti komentarą