Pyragas su uogų džemu ir riešutais

Pyragas su uogų džemu ir riešutais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, baltasis, 1 stiklinė
  • Cukrus, rudasis, 6 valgomieji šaukštai
  • Vanilė, 1 arbatinis šaukštelis
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 1.6 stiklinės
  • Soda, 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Sviestas, 0.5 stiklinės
  • Grietinė, 1 stiklinė
  • Riešutai, smulkinti, 2 valgomieji šaukštai
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Avižiniai dribsniai, 2 valgomieji šaukštai
  • Džemas, braškių, aviečių arba kitokių uogų, 0.3 stiklinės
Gaminimo instrukcija:

Viename dubenyje sumaišykite rudąjį cukrų, avižinius dribsnius bei riešutus.
Antrame dubenyje sumaišykite sviestą, baltą cukrų, 1 kiaušinį, vanilę, grietinę ir su kepimo milteliais, soda bei druska sumaišytus miltus (gausite vientisą tešlą).
Trečiame dubenyje sumaišykite 1 kiaušinį ir uogų džemą.
Kepimo skardą patepkite riebalais ir sluoksniais dėkite pusę 2 dubenio masės, pusę 1 dubenio masės, visą 3 dubenio masę, likusią 2 dubenio masę ir galiausiai likusią 1 dubenio masę.
Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40-45 minučių.
Mėgaukitės!

Receptą atsiuntė: Airida
» Rašyti komentarą