Pyragas su svarainių pasta


- Cukrus, 3 stiklinės
- Svarainiai, 5 vienetai
- Kiaušiniai, 1 valgomasis šaukštas
- Kvietiniai miltai, 1 stiklinė
- Pienas, 3 valgomieji šaukštai
- Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Sviestas, 80 gramų
- Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
Svarainius nulupame, išimame jų šerdis su sėklomis ir supjaustome nedidelėmis skiltelėmis.
Sudedame svarainius į puodą, užpilame vandeniu, kad pilnai apsemtų vaisius, supilame šviežias citrinų sultis, užverdame ir verdame, kol suminkštėja.
Išvirus, nusunkiame ir paliekame maždaug 5 min. atvėsti.
Atvėsusius svarainius sutriname į vientisą masę.
Gautą svarainių masę supilame į puodą, supilame 2,5 stiklinės cukraus, 0,5 šaukštelio druskos ir verdame maišant virš mažos ugnies, kol masė sutirštėja (sukietėja) ir tampa rausvos spalvos.
Miltus sumaišome su likusiu cukrumi bei kepimo milteliais.
Birius produktus sumaišome su kambario temperatūros sviestu, tuomet sudedame kiaušinį bei pieną ir išminkome tešlą.
Gautą tešlą iškočiojame ir dviem trečdaliais tešlos išklojame sviestu pateptą ir miltais pabarstytą kepimo indą.
Tuomet sudedame į kepimo indą svarainių pastą ir viršų uždengiame iškočiotos tešlos juostelėmis.
Kepame apie 20 min. 220 laipsnių temperatūroje.
Skanaus.