Pyragas su šparagais ir brinza

Pyragas su šparagais ir brinza
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Tešla, sluoksniuota, 1 lapas
  • Šparagai, 1 pundelis
  • Kumpis, karštai rūkytas, 1 saujelė
  • Sūris, tarkuotas, 50 gramų
  • Sūris, Brinza, 150 gramų
  • Grietinė, 50 gramų
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Pipirai, 1 lašas
  • Bazilikas, 1 saujelė
Gaminimo instrukcija:
  1. Tešla atšildoma, šiek tiek iškočiojama – suformuojama šiek tiek didesnis lapas negu yra kepimo indas. Jis ištepas sviestu. Lapas dedamas į kepimo indą taip, kad butu galima suformuoti kraštus. Galima kepti ant kepimo popieriaus, tada irgi reikia padaryti iš tešlos bortelius, kad įtadas neištekėtų.

  2. Iš brinzos, grietinės ir tarkuoto sūrio padaromas įdaras. Viskas gerai išmaišoma ir įmušamas kiaušinis, įdedama pipirų. Druskos nereikia, nes sūrumo turėtų užtekti nuo sūrių, tačiau tuo galima įsitikinti paragavus.

  3. Įdaras padalinamas perpus. Viena dalis išpilama ant tešlos. Tada sudedami šparagai.

  4. Prieš tai šparagai nuvalomi, jeigu koteliai sumedėję, juos nupjauti. Užvirti vandenį ir jame šparagus 6-8 minutes pavirti. Tada juos išversti į labai šaltą vandenį, kad neprarastų spalvos. Paskui juos sudėti į kepimo indą ant sūrių įdaro. Užpilti likusia įdaro dalimis ir apibarstyti supjaustyto kumpio gabaliukais ir susmulkintu baziliku.

  5. Kepti iki 190°C temp. įkaitintoje orkaitėje iki pusvalandžio.
    Valgyti karštą. Skanu ir atvėsęs pyragas.

    Skanaus.

Porcijų skaičius: 3
Receptą atsiuntė: silvija
» Rašyti komentarą