Pyragas su riešutiniu - šokoladiniu morengu

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Sviestas, minkštas, 170 gramų
- Cukrus, 125 gramai
- Kiaušiniai, tryniai, 2 vienetai
- Kvietiniai miltai, 375 gramai
- Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Lazdyno riešutai, 100 gramų
- Šokoladas, juodas, 100
- Kiaušiniai, baltymai, 2 vienetai
- Cukrus, 80 gramų
- Citrinos rūgštis, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 5
Minkštą sviestą ištrinti su cukrumi iki purumo, sudėti trynius, išsukti, suberti vanilinį cukrų ir miltus. Užminkyti minkštą tešlą.Tešlą plonai iškloti kepimo formoje (aš naudojau silikoninę 28 cm skersmens).
Lazdyno riešutus ir šokoladą susmulkinti smulkintuvu. Baltymus išplakti iki standumo po truputį supilant cukrų ir citrinos rūgštelę . Riešutų ir šokolado mišinį lengvai įmaišyti į išplaktus baltymus.
Gautą masę sudėti ant tešlos ir tolygiai paskirstyti. Kepti 180 °C temp. orkaitėje apie 30 min.
» Rašyti komentarą