Pyragas su riešutais


- Cukrus, 4 valgomieji šaukštai
- Medus, 2 valgomieji šaukštai
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Kvietiniai miltai, 250 gramų
- Actas, 5 lašai
- Vanduo, 125 mililitrai
- Druska
- Sviestas, šaltas, 250 gramų
- Riešutai, 2 stiklinės
Šaltą sviestą supjaustome plonai ir dedame į 50 g miltų. Viską trumpai paminkome šaltomis rankomis, suformuojame keturkampį, suvyniojame į kepimo popierių ir padedame šaltai 30min.
Likusius miltus persijome ant stalo ar lentos. Kauburėlio viduryje padarome įdubimą ir į jį suberiame žiupsnelį druskos, kelis lašus acto ir pusę nurodytos vandens normos. Minkome. Po to supilame likusį vandenį ir jei per skysta, beriame šiek tiek miltų. Į gautą tešlą įminkome šaltai laikytą sviesto ir miltų keturkampį.
Tešlą reikia labai gerai iškočioti. Po to vėl palaikyti šaltai 30 min. ir dar katą iškočioti.
Vieną gerai iškočiotą tešlos lakštą (kelių mm storio) ištiesiame kepimo formoje.
Kiaušinių baltymus gerai išplakame su cukrumi iki standžių putų.
Riešutus susmulkiname ir sumaišome su medumi.
Riešutų masę sumaišome su baltymų putomis ir tepame ant ištiesto tešlos lakšto.
Įdarą užklojame antruoju tešlos lakštu. Supjausčiau kvadratėliais. Viršų patepiau kiaušinių tryniais.
Kepiau 180C orkaitėje 20-30 min.